18 Haziran 2019 Salı

En İyi 12 Android Yarış Oyunu

Araç kullanan birçok kişinin hayali belki de sınırlarını zorlayarak çılgınca sürüşler yapabilmektir. Ancak hiç kimsenin hayatını riske atamayacak olması, zaman içerisinde araba yarışlarının gelişmesine sebep oldu. Her bir oyunda birbirinden gerçekçi sahneler ekleyen yapımcılar, artık cep telefonları için de oldukça kaliteli oyunlar üretir oldular. Biz de bu listemizde 12 adet yarış oyununu sizler için değerlendirdik.



1. GT Racing 2
GT Racing 2, gerçekçi çizim ve görsel efektleri ile oyuncuyu adeta araçla bir kılıyor. Mercedes-Benz’den Ferrari’ye, Dodge’dan Nissan’a, Audi’den Ford’a ve bunlar gibi birbirinden meşhur tam 71 araca oyunda yer veriliyor. 13 Adet piste sahip oyunda yeteri tecrübeye ve özgüvene sahip olduğunuz zaman çevrimiçi insanlarla da oynayabiliyorsunuz.

2. Real Racing 3

22 Araçlı yarışların neye benzediğini öğrenmek ister misiniz? Cevabınız evet ise, Real Racing 3’ü kesinlikle denemelisiniz. Ferrari, Porsche, Lamborghini, Mercedes-Benz, Bugatti, Audi gibi araçlara sahip olan oyunun tam 70 aracı mevcut. Üstelik çizimleri de detaylı şekilde yapılmış. Real Racing 3, 12 adet piste sahip.
3. Asphalt 8: Airborne
Cihaz tanıtımlarının en meşhur oyunu kuşkusuz Asphalt 8:Airbone isimli oyundur. Araçların gerçek anlamda uçabildiği bu oyunda 9 farklı zorlukta pist bulunuyor. Bu 9 pistte de, heyecan verici dönemeçler ve tehlikeli manevralar mevcut. Lamborghini Veneno, Bugatti Veyron, Ferrari FXX ve Pagani Zonda R gibi egzotik araçlar dâhil 56 araca sahip olan oyunun grafikleri ve gerçekçi ses efektleri de diğer güzel özelliği.
 4. Colin McRae Rally

Tüm zamanların en iyi rallicilerinden olan Colin McRae’nin, yıllar önce bilgisayar oyunu çıktığında insanlar adeta bu oyuna hücum etmişlerdi. Android için çıkardıkları oyun ise 1,99 dolardan satışa sunulduğundan itibaren oldukça ilgi çekmeye devam etti. Oyundan bahsedersek, asfalta kimin ihtiyacı var ki? Kir ve tozun içerisinde, araba kullanımını zorlayan yol şartlarıyla yarışmak çok daha keyifli olacaktır. Klasik bilgisayar oyunundan esinlenilen bu oyunda 30 adet ralli aşaması bulunuyor. Subaru Impreza, Mitsubishi Lancer Evolution VI, Lancia Stratos ve Colin McRae ile özdeşleşmiş Ford Focus gibi araçları kullanabiliyorsunuz.

Racing:
 5. CSR Racing ve CSR Classics
Classics: 
Birçok araba yarışı çeşidi mevcut olsa da bunların en keyifli olanlarından biri Drag yani kalkış yarışıdır. Bir kimsenin bu yarışı kazanabilmesi için müthiş vites değişimi becerisine ihtiyacı vardır. CSR iki oyununda size şansınızı denemenizi öneriyor. Gerçek hayattaki araçların aynısı olan 60 adet lisanslı aracı dilediğinizce modifiye ederek bu keyfe ortak olabilirsiniz.

 
6. Real Drift Car Racing

Drag ile ilgili oyun olur da, Drift ile ilgili oyun olmaz mı? Sürüklenen bir aracı kontrol etmek ne kadar zor olsa da, direksiyon becerinizi geliştirmek için harika bir yöntemdir. Oyundaki araçları çeşitli şekilde optimize ederek başarıya ulaşmaya çalışıyorsunuz. Yani aracınıza fiziksel parça ekleyip tasarım yapabiliyorsunuz. Konuşmalar, görüntüler ve performans açısından zengin bir arayüze sahip olan oyun yalnızca 0,99 dolara Google Play’den edinilebilir.

 
7. Ridge Racer Splitstream

Ridge Racer’ın ilk oyun lansmanından bugüne kadar tam 20 yıl geçmiş. Geçtiğimiz bu süre içerisinde Google Play ile de anlaşan şirket, Android için de oyun çıkarmaya başlamış. Oyunda 12 adet yüksek seviyede ve tonla özelleştirme yapabileceğiniz araç bulunuyor. Oyunda tek başınıza kariyer modu yaratabileceğiniz gibi, çevrimiçi olarak farklı insanlarla da oynayabilirsiniz.

 
8. Re-Volt 2: Multiplayer

Bundan 15 yıl önce bilgisayar için üretilen Re-Volt isimli eski RC araçlarda hepimiz çok eğlendik. Şimdi Android için eski arabalarla birlikte Re-Volt 2: Multiplayer oyunu üretildi. Aynı keyfe kaldığımız yerden devam edebiliriz. Üstelik artık 4 oyuncuya kadar çevrimiçi oynayabiliyoruz.

 
9. Riptide GP2

Riptide GP2 sıradan bir yarış oyunu değil. Yarış boyunca enerji depoladığınız fütüristik bir hidro jet ile suda yarış yapıyorsunuz. Eşsiz görselleriyle oyuna heyecan ve tat katıyor. Üstelik çevrimiçi olarak 4 kişiyle de oynanabiliyor. Ancak “yok tek başıma oynarım” diyorsanız, tek kişilik kariyer modu da mevcut.

 
10. F1 Challenge

Eğer ki araba yarışları ile ilgili bir liste oluşturuyorsak, Formula 1 ile ilgili oyun koymamak hakaret gibi olur. Yalnızca 1,99 dolara Google Play’den edinebileceğiniz oyunda 90’dan fazla yarış türü bulunuyor. Gerçek sürücüler, gerçek arabalar ve resmi pistleriyle harika bir oyun olduğunu söylememiz gerek.

 
11. Turbo FAST

Fark ettik ki bu güzel listede küçük takipçilerimiz için oyun bulunmuyor. Yaşça daha küçük olan dostlarımız için DreamWorks’ün Turbo isimli animasyon serisinden esinlenilen oyunda tabi ki favori karakterimiz olan salyangoz Theo ile 11 pistte yarışıyoruz. Oyunda ilerleme kaydederek Theo’nun kabuğunu geliştirebilir, rengini değiştirebilir ve neon ışıklar ekleyebilirsiniz.

 
12. Carmageddon

Listemizin son sırasına geldik. Oyunun grafikleri, ses efektleri fazla gösterişli olmasa da, eşsiz bir şiddet oyunu olarak belirtebiliriz. Oyun bilgisayarlar için 90’lı yıllarda çıktığında rahatsız edici özelliklerinden ötürü birçok ülkede yasaklanmıştı. Nedenini öğrenmek isterseniz, 1,09 dolara Google Play’den indirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder