18 Haziran 2019 Salı

En İyi Araba Oyunları 2018

2018'de güncel olarak oynanan en iyi araba oyunları hangileri?

Araba oyunları oyun severler için en eğlenceli tür olması yanında simülasyonlar ile de en zorlayıcı oyun türlerinden bir tanesi. Çoğu oyun severin ise oyun oynamaya ilk başladığı oyun türü konumunda. Bunun başlıca sebebi elbetteki basit ve eğlenceli olması. Zamanında atarilerde oynanan Space Race’ler, Moto-Cross’lar ve daha bir çok oyun bu türün temellerini oluşturdu. Zamanla çıkan Need For Speed oyunları bu ‘arcade’ havayı devam ettirirken; Rally oyunları, Formula 1 ve Gran Turismo oyunlarının çıkması ile tür içerisinde ‘simülasyon’ akımı başladı. Bunun yanı sıra ‘Kart yarışları’ olarak tanımladığımız Mario Kart gibi oyunlar da fazlasıyla oyun severi kendisine bağladı.
Bu yazıda detaylı bir şekilde bahsetmeyeceğimiz ancak adlarını anmadan da olmayacak oyunlar ise şunlar; Midtown Madness, Crazy Taxi, Colin McRae Rally, Daytona USA 2, Midnight Club: Street Racing …
Peki 2018’de güncel olarak oynanan en iyi araba oyunları hangileri? İşte listemiz:

1) The Crew 2

Platform: PC, PS4, XB1
Geliştirici: Ivory Tower
Yayıncı: Ubisoft
Çıkış Tarihi: 29 Haziran 2018
Henüz yeni çıkan oyunun aşırı büyük açık dünya haritası ve hava, kara, deniz araçlarını çeşitli dinamikler ile kullanabilme özelliği ile yarış oyunları arasında çok farklı bir konumda kendisine yer buldu. İlk oyunda beklenen etkiyi yaratamayan Ubisoft, ikinci oyundan bir hayli umutlu. Keza ‘arcade’ türünde sınırsız bir eğlence istiyorsanız ‘The Crew 2’ aradığınız oyun olabilir.

2) Forza Horizon 3

Platform: PC, XB1
Geliştirici: Playground Games, Turn 10 Studios
Yayıncı: Microsoft Studios
Çıkış Tarihi: 27 Eylül 2016
2016 yılında The Game’in En İyi Spor/Yarış Oyunu kategorisinde birinci olarak ödülün sahibi olan oyun hala büyük bir oyuncu kitlesine sahip olduğu gibi harika grafikler ve eğlenceli oynanışı ile mutlaka deneyimlenmesi gereken oyunlar arasında.

3) Forza Motorsport 7

Platform: PC, XB1
Geliştirici: Turn 10 Studios
Yayıncı: Microsoft Studios
Çıkış Tarihi: 3 Ekim 2017
Forza Horizon 3 gibi 2017’de The Game’in En İyi Spor/Yarış Oyunu seçilen Forza Motorsport 7, Horizon’ın üzerine ekledikleri ile muhteşem bir oyun. Ortam farklılıkları ile birbirinden ayrılan Motosport ve Horizon serilerinde pist sporlarına daha yakın bir deneyim isteyenlere Motosport tavsiye edilirken Rally meraklılarına Horizon tavsiye edilebilir.

4) Project Cars 2

Platform: PC, PS4, XB1
Geliştirici: Slightly Mad Studios
Yayıncı: Bandai
Çıkış Tarihi: 22 Eylül 2017
Özellikle araçları son derece gerçekçi bir şekilde görebileceğiniz oyun tam bir yarış simülasyonu. Tıpkı Forza Motosport 7 gibi The Game’in 2017 ödülüne aday gösterilen oyun, ödülü Forza’ya kaptırmıştı. Ancak Forza’nın PS4’de olmadığı düşünülürse özellikle PlayStation oyuncuları için harika bir yapım.

5) F1 2017

Platform: PC, PS4, XB1
Geliştirici: Codemasters, Feral Interactive
Yayıncı: Codemasters, Feral Interactive
Çıkış Tarihi: 25 Ağustos 2017
Formula 1 meraklılarının vazgeçilmez oyunu olan F1 2017 oyunu şu an için en harika Formula 1 deneyimini sunuyor. Tam bir Formula 1 Simülasyonu olan oyun F1 2018 çıkana kadar bu alandaki tahtta yerini koruyacak.

6) Mario Kart 8 Deluxe

Platform: Nintendo Switch
Geliştirici: Nintendo
Yayıncı: Nintendo
Çıkış Tarihi: 8 Nisan 2017
2017 The Game’in en iyi online oyun kategorisine aday gösterilen oyun, Mario Kart serisinin de güncel son oyunu. Switch sahiplerinin vazgeçilmez oyunlarından biri olan efsane 2018’de hala oyuncuların en çok oynadığı yarış oyunları arasında.

1 yorum: